- Auton vuokraus Kanarialla -
 

Vuokra-auto Kanarian saarilla

Auton vuokraaminen kanarian saarilla antaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua matkakohteenasi olevaan saareen. Näet enemmän, koet enemmän ja saat ihan erilaisen vapauden tunteen kuin taapertamalla pitkin rantakatuja. 

Vuokraus on perusteltua koska:

  • autovuokrat ovat Kanarialla Euroopan alhaisimmat.
  • autovarkaudet eivät ole kovin yleisiä, koska saarilta on vaikea viedä autoa pois tai kätkeä.
  • Saaret ovat sopivan kokoisia omatoimiseen autoiluun, saaren kuin saaren kiertää ympäri päivässä.
  • tiet ovat melko hyvä kuntoisia ja liikenne suurkaupunkeja lukuunottamatta suhteellisen rauhallista.
  • omalla autolla liikkuen voit kiertää ne juuri nähtävyydet jotka haluat ja pitää tauot silloin kun haluat. Turistibusseissa olet aina matkaohjelmaan sidottu.
  • pääset näkemään paikallisia pikkukyliä ja niiden asukkaita aivan eri tavalla kuin ilman autoa.
  • kaupassa käynti sujuu miellyttävästi ja isotkin ostokset kulkevat mukana vaivattomasti. Voit käydä kaupassa etäämmälläkin mahdollisti edullisemmassa ja paremmin varustetussa supermarketissa.
  • mukana retkillä kulkee vaivattomasti suurikin määrä tavaraa: kuten juomat, vaihtovaatteet ja kamerat.

Vuorapaikan valinta

Auton saa vaivattomasti vuokrattua matkatoimiston tai matkanjärjestäjän kautta. Vuokraus on silloin sidoksissa varattuun matkaan, jolloin esimerkiksi lentojen myöhästyminen ei ole sinun huolesi. Mahdollisissa epäselvissä tilanteissa voit hoitaa asiaa vielä kotimaassakin.

On silti selvästi halvempaa vuokrata auto paikan päältä. Näin kannattaa toimia varsinkin silloin, kun ei ole ihan varma tarvitseeko autoa tai silloin kun ensin haluaa nähdä paikallisen liikenteen omin silmin ennenkuin tekee päätöksen lähteekö itse sinne ajamaan.

Voimakkaimmin on viime aikoina yleistynyt auton vuokraaminen netin kautta. Samalla kun matkustajien into varata vuokra-auto on lisääntynyt niin tarjonta on myös kasvanut. Tarjolla on niin paikallisia pieniä vuokraamoja kuin suuria kansainvälisiä toimijoita. Kannattaa selvittää, että auton vuokraus ja luovutus paikka vastaavat tarpeitasi. Tutustu useisiin vuokrafirmoihin ja vertaa niiden hintoja matkanjärjestäjien vastaaviin.

Auton valinta

Etukäteen varaten ei yleensä voi valita automerkkiä, yleensä vain autoluokan. Tämä tekee myös autonvuokraajien vertailun hankalaksi, koska autoluokat eivät yleensä vastaa toisiaan. Onpa väitetty joidenkin firmojen tekevän niin, että lisäävät halvemman luokan autojen listaan parempia automalleja, joita ei vuokrafirmalla edes ole. Asiakas luulee, että tuolla hinnalla voi saada listalla olevan Ford Modeon, vaikka kyseistä merkkiä ei vuokralle antajalla edes ole. Kannattaa aina varautua siihen, että saatavilla on vain mainitun autoluokan halvinta autoa. Voi tietysti käydä niinkin päin, että saat paremman auton kuin varaamasi luokka edellyttää. Monet pienet vuokraamot hankkivat vain yhtä automerkkiä ja mallia, joka on pari luokkaa parempi kuin halvin luokka. Etukäteen varannut saa aina sellaisen varatusta luokasta riippumatta.

Kanarian saaret ovat kaikki vuoristoisia ja korkeuserot ovat suuria. Moottorit joutuvat tällöin kovalle koetukselle ja pienellä moottorilla voi olla vaikeuksia kiivetä jyrkkiä mäkiä ylös.

Ilmastointi on lähes välttämätön lisävaruste. Joulu-maaliskuussa ilmastointi ei ole aivan niin välttämätön kun syksyllä tai keväällä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos ei ilmastointia kaipaa Suomessa kesällä niin selviää ilman sitä sydäntalvella Kanariallakin.

Vuokraus tapahtuma

Auto vuokratessa sinulla pitää olla mukana ajokortti. Lisäkuljettajat pitää yleensä merkitä vuokrasopimukseen ja niistä peritään usein pieni lisämaksu. Luottokortti vaaditaan melkein aina vaikka maksaisitkin käteisellä.

Kun saat auton kierrä auto tarkkaan ja tutki kaikki lommot ja naarmut. Raportoi kaikista välittömästi, ettet joudu niitä itse maksamaan vuokrauksen päätyttyä. Katso autoa useista eri kulmista, jotta huomaat kaikki naarmut ja painaumat. Tarkista myös laitteiden, kuten lasinpyyhkijät, ilmastointi ja valot, toiminta. Älä ota vastaan autoa, jossa on jokin vähänkin merkittävä puute.

Auto luovutetaan yleensä täyteen tankattuna tai polttonesteen määrä on jotenkin kuvattuna sopimuksessa. Palauta auto samassa kunnossa kun sen sait ja niin että polttoainetta on tankissa sama määrä.

Vuokra-aika

Vuokrat on yleensä hinnoiteltu niin, että lyhyimmät järkevät vuokra-ajat ovat 3 päivää tai koko viikko. Mukavinta on yleensä vuokrata auto koko loman ajaksi ja silloin hinta päivää kohti jää pieneksi. 

 Gran Canaria - Teneriffa - Lanzarote - Fuerteventura