Fuerteventura
 

Fuerteventuran kaunista hiekkarantaa.

Fuerteventura, mahtava tuuli (tai mahtava seikkailu), on Kanarian saariryhmän toiseksi suurin saari Teneriffan jälkeen. Se on saarista pisin ja sen asukasluku on noin 86 000. Saaren korkein huippu on Pico de Jandia ja se on 807 metriä korkea. Fuerteventura sijaitsee vain 100 km päässä Afrikan rannikosta ja Saharan autiomaasta. Vaikka saarella ei kokoonsa nähden käy kovin paljoa turisteja, niin saarella on silti uskomattoman kauniit hiekkarannat, eräät Euroopan parhaat. Saari on tunnettu voimakkaista tuulista ja siellä on melko tasainen lämpötila ympäri vuoden. Saaren pääkaupunki on Puerto del Rosario ja siellä sijaitsee myös alueen lentokenttä. Saarelta on hyvä lauttayhteys pohjoiseen naapurisaareen Lanzaroteen.

Fuerteventuran Lomakohteet:

Corralejo Surffaajien suosikki. Tunnettu rennosta ja leppoisasta tunnelmasta. Sijaitsee pohjoisrannikolla ja siellä on myös kaunis Las Dunas luonnonpuiston kauniine hiekkadyyneineen.

Jandia Rantalomailijan ykköskohde. Sopii niin auringonpalvojille kuin liikunnallisille aktiivilomailijoille. Loivasti syvenevät rannat sopivat ovat erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Jandia on myös surffaajien suosiossa, järjestetäänhän täällä vuosittain elokuussa windsurfing-maailmanmestaruuskilpailut. Rauhallinen ranta on myös naturistien suosiossa.

Linkit:

Fuerteventura (kanariansaaret.net)

Wikipedia/Fuerteventura Wikipedian Fuerteventura sivut englanniksi, sieltä linkki suppeammille suomenkielisille sivuille.

<< Kanarian saarten pääsivulle