Gran Canaria
 

 

 

Loma Gran Canarialla

Gran Canaria on kanarian saarten kolmanneksi suurin saari. Se sijaitsee Tenerifan ja Fuerteventuran välissä ja on muodoltaa lähes pyöreä. Saaren paakaupunki on Las Palmas (Las Palmas de Gran Canaria). Se sijaitsee saaren pohjoisosassa ja on väkiluvultaan n. 380.000 asukasta. Satamakaupunki Las Palmas on täten Espanjan seitsemänneksi suurin kaupunki. Korkeuserot saarella ovat suuret. Afrikan rannikolle on vain 150 km. Saaren nimi kirjoitetaan usein väärin muotoon "Grand Canaria" tai Grand Kanaria". Gran on Espanjaa ja tarkoittaa lähes samaa kuin englannin Grand.

Suosituimmat lomakohteet:

Las Palmas on Euroopan mittakaavassa keskikokoinen kaupunki. Keskusta on pieni ja siellä helppo liikkua jalan. Kaupungissa on kuitenkin jokaiselle jotakin: kulttuuria, museoita, ylellisiä ravintoloita ja melkoinen annos kansainvälistä väriä. Siellä voi sanoa, että Afrikka ja Eurooppa kohtaavat, niin maatieteellisesti kuin kultturillisestikin.

Playa del Inglés on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Riehakkaasta yöelämästä huolimatta se on ihantellinen perhelomakohde. Hotellin ja hotellin sijainnin valinnalla on suuri merkitys. 

Puerto Rico on rantalomakohde parhaimmillaan. Palvelut ovat lähellä ja ranta on omiaan lapsiperheille. Aktiviteettejä: hainkalastus, surffailu, vesihiihto ja purjeveneily. Ostoskeskus. Runsas ravintolatarjonta.

Muita Gran Canarian lomakohteita ovat mm. Arguineguín, Playa de Amadores, Costa Meloneras, Maspalomas, Playa del Cura, Puerto de Mógan ja San Agustín.

<< Kanarian saaret pääsivulle