Lanzarote


 
 

Lanzarote on Kanarian saarista kaikkein itäisin. Se lienee ollut myös ensimmäinen jolla on ollut pysyvää asutusta. Saaren asukasluku on 135 000 ja sen pääkaupunki on Arrecife.  Saaren yleisilme on puuton ja karu. Saarella tapahtui tulivuoren purkaus vuonna 1824, joka lähes hävitti kaiken asutuksen Lanzarotelta. Tulivuoren purkauksesta on muistona Timanfayan alue, joka nykyään on kansallispuisto ja erittäin suositty nähtävyys. Siellä voi havaita, että lähes 200 vuotta tulivuoren purkauksen jälkeen maa on pinnan alta vielä satoja asteita lämmin.

Turismin jälkeen tärkein elinkeino on viinin viljely. Saarelaiset ovat keksineet ainutlaatuisen tavan viljellä viiniä kuopissa. Kuoppien reunoille on kasattu pienet kivivallit suojamaa köynnöksiä tuulelta. Menetelmää kutsutaan nimellä "enarenado".

Saaren matkailukohteita:

Playa Blanca. "Valkoinen hiekkaranta." Sijaitsee Lanzaroten eteläkärjessä ja on perhematkailijan unelmakohde. Alueen liikenne on rauhallista ja ravintolatarjonta monipuolista. Saaren tärkeimmät nähtävyydet ovat lähellä.

Puerto del Carmen. Puerto del Carmen sijaitsee lähellä pääkaupunkia Arrecifeä. Kaupungissa on vain 10000 asukasta. Puerto del Carmen on saaren suurin lomakeskus ja siellä on eniten toimintaa.

Costa Teguise. Matkakohde sopii erityisesti Golf harrastajille. Sieltä löytyy 18 reikäinen Golf kenttä ja vesihuvipuisto. Koko saaren uusin lomakeskus sijaitsee aivan pääkaupungin itäpuolella. Se on saaren kolmanneksi tärkein turistikohde Playa Blancan ja Puerto del Carmenin jälkeen.

<< Kanarian saaret pääsivulle